• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

An Introduction to VLSI based Food Adulteration Identification System » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

An Introduction to VLSI based Food Adulteration Identification System

ISBN-13: 9786139949809 / Angielski / Miękka / 2018 / 64 str.

Rajakumar Gnanaraj; Ravi Ramaraj
An Introduction to VLSI based Food Adulteration Identification System Gnanaraj, Rajakumar; Ramaraj, Ravi 9786139949809 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

An Introduction to VLSI based Food Adulteration Identification System

ISBN-13: 9786139949809 / Angielski / Miękka / 2018 / 64 str.

Rajakumar Gnanaraj; Ravi Ramaraj
cena 178,89 zł
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Adulteration can be defined as "the process by which the quality or the nature of a given substance is reduced through the addition of a foreign or an inferior substance". The most obvious and simplest reason for adulteration is to increase profit. Food adulteration can be defined as the inclusion of constituents in food items, whose presence is prohibited by regulation, custom and practice or "making impure by adding inferior, alien or less desirable materials or elements." The adulteration of spices can have serious implications. In most instances of adulteration, spices are adulterated with material that is not highly toxic or carcinogenic, and therefore it does not present a significant, immediate public health risk. Adulteration in food, oil and fuel cannot be identified manually. So the customers and consumers are easily cheated. To overcome all these human impacts on adulteration and defect identification, automated equipment with good accuracy and speed is needed. The objective of this Book is to detect the adulteration in food using Digital Image Processing (DIP) Techniques and Very Large Scale Integration (VLSI) Technology, to make the consumers aware of the adulterati

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9786139949809
Rok wydania:
2018
Ilość stron:
64
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Gnanaraj, Rajakumar
Dr.G.Rajakumar, Professor and Associate HoD in the Department of Electronics and Communication Engineering in Francis Xavier Engineering College, Tirunelveli, Tamilnadu, India.Dr.R.Ravi, Professor in the Department of Information Technology in Francis Xavier Engineering College, Tirunelveli, Tamilnadu, India



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia