• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Advances in Food Process Engineering: Novel Processing, Preservation, and Decontamination of Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Advances in Food Process Engineering: Novel Processing, Preservation, and Decontamination of Foods

ISBN-13: 9781774911143 / Angielski / Twarda / 2023 / 340 str.

Megh R. Goyal; N. Veena; Ritesh B. Watharkar
Advances in Food Process Engineering: Novel Processing, Preservation, and Decontamination of Foods Megh R. Goyal N. Veena Ritesh B. Watharkar 9781774911143 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Advances in Food Process Engineering: Novel Processing, Preservation, and Decontamination of Foods

ISBN-13: 9781774911143 / Angielski / Twarda / 2023 / 340 str.

Megh R. Goyal; N. Veena; Ritesh B. Watharkar
cena 635,07
(netto: 604,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 632,46
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Discusses new food processing methods, exploring the principles, benefits, and techniques used; developments and applications of ultrasonication; supercritical fluid extraction and supercritical fluid chromatography; advanced drying and dehydration technologies; and encapsulation methods as tools in the processing of food.

This new volume highlights a selection of novel applications for food processing, food preservation, and food decontamination methods. It discusses the principles, benefits, and techniques used and presents recent developments and applications of ultrasonication. It explores supercritical fluid extraction and supercritical fluid chromatography, extrusion technology, advanced drying and dehydration technologies, and encapsulation methods as important tools in the processing of food. It addresses the basic membrane processing technologies along with their advantages and disadvantages. The volume presents the application and use of mathematical models for measuring and regulating fermentation procedures. It also provides an understanding of how the hydration kinetics of grains can help in optimization and scaling of processes on a large industrial scale. Topics on decontamination methods for foods are included, such as an overview of concepts, basic principles, potential applications, and prospects and limitations of cold plasma technology and irradiation in the food processing sector.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Business & Economics > Industries - Food Industry
Business & Economics > Development - Sustainable Development
Science > Life Sciences - General
Wydawca:
Apple Academic Press
Seria wydawnicza:
Innovations in Agricultural & Biological Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781774911143
Rok wydania:
2023
Dostępne języki:
Numer serii:
000786397
Ilość stron:
340
Waga:
4.49 kg
Oprawa:
Twarda
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Part I: NOVEL FOOD PROCESSING METHODS 1. Ultrasound Processing of Foods: An Overview 2. Supercritical Fluid Technology: Recent Trends in Food Processing 3. Extrusion Technology of Food Products: Types and Operation 4. Fundamentals of Advanced Drying Methods of Agricultural Products 5. Encapsulation Methods in the Food Industry: Mechanisms and Applications Part II: MEMBRANE TECHNOLOGY IN FOOD PROCESSING 6. Membrane Processing in the Food Industry 7. Potential of Membrane Technology in Food Processing Systems Part III: MATHEMATICAL MODELLING IN FOOD PROCESSING 8. Mathematical Modelling in Fermentation Processes 9. Modelling of Hydration Kinetics in Grains Part IV: DECONTAMINATION METHODS FOR FOODS 10. Cold Plasma Processing Methods: Impact of Decontamination on Food Quality 11. Microbial Decontamination of Foods with Cold Plasma: A Noninvasive Approach 12. Food Irradiation: Concepts, Applications, and Future Prospects



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia