• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Absorption and Utilization of Amino Acids: Volume III » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Absorption and Utilization of Amino Acids: Volume III

ISBN-13: 9781315890340 / Angielski / Twarda / 2018 / 336 str.

Mendel Friedman
Absorption and Utilization of Amino Acids: Volume III Mendel Friedman   9781315890340 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Absorption and Utilization of Amino Acids: Volume III

ISBN-13: 9781315890340 / Angielski / Twarda / 2018 / 336 str.

Mendel Friedman
cena 1066,53
(netto: 1015,74 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1032,66
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Containing 45 papers written by outstanding international authors from 14 countries, this three-volume compendium brings together the elements needed to understand the factors which influence the utilization of amino acids. The wide-ranging topics include descriptions of metabolic pathways and mechanisms of the biological utilization of amino acids, as well as factors that influence amino acid bioavailability in enteral and parenteral nutrition. The use of amino acids to improve the quality and safety of the diet is presented. Also discussed are amino acid precursors of biogenic amines and the role of amino acids in atherosclerosis, cancer, and immunity. Scientists from many disciplines will benefit from this broad overview.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Biochemistry
Science > Life Sciences - General
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781315890340
Rok wydania:
2018
Ilość stron:
336
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

1. Altered Methionine Metabolism and Unbalanced Methylation 2. A Possible Basis for the Dynamic Phenotype of Cancer 3. Determination of Histidine, 1-Methylhistidine and 3-Methylhistidine in Biological Samples by HPLC 4. Clinical Application of Urinary 3-Methylhistidine in Evaluating the Muscle Protein Breakdown in Uremic Patients 5. Role of Glutathione and N-Acetylcysteine as Inhibitors of Mutagenesis and Carcinogenesis 6. Dietary Amino Acids, Eating Behavior, and Trichothecene Mycotoxicoses 7. Amino Acid Precursors of Biogenic Amines 8. Absorption and Metabolism of Heated Protein-Carbohydrate Mixtures in Humans 9. Effect of Heat on Tryptophan in Food: Chemistry, Toxicology, and Nutritional Consequences - A Review 10. Methods for Determining Bioavailability of Amino Acids for Poultry 11. Kinetics of Protein Degradation in the Rumen 12. Transport of Nitrogenous Compounds by the Gastrointestinal Tract 13. The Utilization of Free and Protein-Bound Lysine 14. Rumen Protected Amino Acids in Ruminant Nutrition 15. Amino Acid Digestibility in Pigs as Affected by Diet Composition 16. Considerations in Methodology for the Determination of Amino Acid Digestibilities in Feedstuffs for Pigs 17. A Comparison of In Vitro Enzymatic and Rat Balance Methods for Measuring Digestibility of Protein and Amino Acids in Foods 18. The Resistance to Proteolytic Breakdown of Some Plant (Seed) Proteins and Their Effects on Nutrient Utilization and Gut Metabolism 19. Chemistry and Analysis of Amino Acids

Mendel Friedman



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia