ISBN-13: 9788324092208 / Polski / twarda / 2023 / 264 str.
ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZĄ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWADomowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.Dowiedz się, jak smakują:ikameshisałatka z sashimisuszona ryba himonokwiaty wiśni w solichawanmushi z małżamishoyu ramenMaori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii.Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko.
ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZĄ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWADomowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.Dowiedz się, jak smakują:ikameshisałatka z sashimisuszona ryba himonokwiaty wiśni w solichawanmushi z małżamishoyu ramenMaori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii.Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko.