• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Lactoperoxidase and keeping quality and culture activity in camel milk : Effect of lactoperoxidase on keeping quality and activity of starter cultures in raw and pasteurized camel milk » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Lactoperoxidase and keeping quality and culture activity in camel milk : Effect of lactoperoxidase on keeping quality and activity of starter cultures in raw and pasteurized camel milk

ISBN-13: 9783659979057 / Angielski / Miękka / 2016 / 116 str.

John Wangoh; Patrick Kamau Njage; Peter Ombibo Lamuka
Lactoperoxidase and keeping quality and culture activity in camel milk : Effect of lactoperoxidase on keeping quality and activity of starter cultures in raw and pasteurized camel milk Wangoh, John; Kamau Njage, Patrick; Ombibo Lamuka, Peter 9783659979057 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Lactoperoxidase and keeping quality and culture activity in camel milk : Effect of lactoperoxidase on keeping quality and activity of starter cultures in raw and pasteurized camel milk

ISBN-13: 9783659979057 / Angielski / Miękka / 2016 / 116 str.

John Wangoh; Patrick Kamau Njage; Peter Ombibo Lamuka
cena 223,72
(netto: 213,07 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 223,72
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This study was conducted to:- Determine the duration of antibacterial effect in raw camel milk stored at different temperatures after activation of its LP system Monitor effect on keeping quality raw camel milk after increasing concentrations of sodium thiocyanate and hydrogen peroxide within physiological limits. Determine the effect of the LP-system on keeping quality in pasteurized camel milk Determine the effect of the LP-system on starter culture activity in camel heat treated and raw camel milk. The concentration of thiocyanate in camel milk was adequate and no addition was therefore necessary to activate the LP-system. Activating the LP-system extended the storage period of raw camel milk, the period varied with storage temperature. Increasing the NaSCN:H2O2 ratio increased the shelf life of raw camel milk. LP-system activation resulted in a significant slowdown in acid development in raw camel milk activated and inoculated immediately Activation of LP-system in camel milk heat-treated prior to inoculation showed that heat treatment reduced starter inhibition by the LP-system for the mesophilic and thermophilic starter cultures.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659979057
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
116
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Wangoh, JohnJohn Wangoh (PhD Dairy Technology, ETH, Zurich) has been senior production supervisor in Kenya Cooperative Creameries. He has been training manpower at diploma, graduate and postgraduate level for the dairy sector for over 35 years. He is also a trainer in food safety and quality systems. He has consulted widely both nationally and internationally.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia