• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Stability of Oil-In-Water Beverage Emulsions : Beverage Emulsions » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2952079]
• Literatura piękna
 [1850969]

  więcej...
• Turystyka
 [71058]
• Informatyka
 [151066]
• Komiksy
 [35579]
• Encyklopedie
 [23181]
• Dziecięca
 [620496]
• Hobby
 [139036]
• AudioBooki
 [1646]
• Literatura faktu
 [228729]
• Muzyka CD
 [379]
• Słowniki
 [2932]
• Inne
 [445708]
• Kalendarze
 [1409]
• Podręczniki
 [164793]
• Poradniki
 [480107]
• Religia
 [510956]
• Czasopisma
 [511]
• Sport
 [61267]
• Sztuka
 [243299]
• CD, DVD, Video
 [3411]
• Technologie
 [219640]
• Zdrowie
 [100984]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2281]
• Puzzle, gry
 [3363]
• Literatura w języku ukraińskim
 [258]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8020]
Kategorie szczegółowe BISAC

Stability of Oil-In-Water Beverage Emulsions : Beverage Emulsions

ISBN-13: 9783659450105 / Angielski / Miękka / 2013 / 152 str.

Jaideep Arora; Hosahalli S. Ramaswamy; Ali R. Taherian
Stability of Oil-In-Water Beverage Emulsions : Beverage Emulsions Arora, Jaideep; Ramaswamy, Hosahalli S.; Taherian, Ali R. 9783659450105 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Stability of Oil-In-Water Beverage Emulsions : Beverage Emulsions

ISBN-13: 9783659450105 / Angielski / Miękka / 2013 / 152 str.

Jaideep Arora; Hosahalli S. Ramaswamy; Ali R. Taherian
cena 276,87
(netto: 263,69 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 276,23
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Beverage emulsions are thermodynamically unstable and tend to separate over time. This instability occurs due to various breakdown processes which include gravitational separation (i.e. creaming, flocculation, and coalescence). For beverage emulsions, the most critical norm is its stability in the finished beverage drink. In this study different type of natural proteins (gelatin type 'A' and type 'B') and polysaccharides (modified starch and modified gum Arabic) were used to prepare concentrated emulsions. Increase in concentration resulted in increase in the apparent viscosity of all the emulsions. This means that high concentrations provide thicker layer in order to cover the oil droplet surface completely. The protein stabilized emulsions indicated higher viscosity at neutral pH. Depending on the rheological, particle constancy of gelatin types at particular pH conditions, conjugates were prepared and their physical properties were observed for a certain period of time. The stable concentrated emulsions were diluted into juice and milk simulated beverages. The results demonstrated that concentrates were successful in providing opacity to the beverages.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659450105
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
152
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Arora, Jaideep
Ms Jaideep Arora obtained her Masters in Food Science and Agricultural Chemistry, McGill University with focus on Beverage Emulsions. She has presented her at IFT and national conferences. She is working in the field of Dairy Technology where she uses her Food Science skills and expertise in development of Dairy Products.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia