• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Making Slow Food Fast in California Cuisine » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Making Slow Food Fast in California Cuisine

ISBN-13: 9783319528564 / Angielski / Twarda / 2017 / 225 str.

Victor W. Geraci
Making Slow Food Fast in California Cuisine Victor W. Geraci 9783319528564 Palgrave MacMillan - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Making Slow Food Fast in California Cuisine

ISBN-13: 9783319528564 / Angielski / Twarda / 2017 / 225 str.

Victor W. Geraci
cena 363,12 zł
(netto: 345,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 346,96 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This book follows the development of industrial agriculture in California and its influence on both regional and national eating habits. To this end, California agribusiness played a major role in national food policies and subsequently produced a bifurcated California Cuisine that sustained both Slow and Fast Food proponents.

Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Social Science > Ethnic Studies - American - General
History > Social History
Philosophy > Ethics & Moral Philosophy
Wydawca:
Palgrave MacMillan
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783319528564
Rok wydania:
2017
Wydanie:
2017
Ilość stron:
225
Waga:
4.20 kg
Wymiary:
21.0 x 14.8
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Chapter 1: Introduction: A Context for California Cuisine

Chapter 2: The Early California Larder and The Gold Rush Food Revolution
Chapter 3: Climate, Land, Water, and Government Policies Establish California Agribusiness
Chapter 4: Ingredients for the First California Cuisine
Chapter 5: The Early Wine Industry; Establishing California Vintibusiness
Chapter 6: Agribusiness Reigns in California
Chapter 7: Laying the Foundation for California’s Industrial Food Model
Chapter 8: Redesigning the Quest for Good Food in the Early Twentieth-Century
Chapter 9: California Fast Food Cuisine
Chapter 10: California Wine Rises to Stardom
Chapter 11: Beginnings of A California Counter-Cuisine
Chapter 12: Everyday Cooks Challenge Fast Industrial Foodways
Chapter 13: Slow Food Pioneers Rebuild a California Cuisine
Chapter 14: Bay Area Struggles To Defeat Fast Food
Chapter 15: Epilogue: Shifting the Paradigm: Short Steps Towards Sustainability

Victor W. Geraci held positions as Associate Professor of History at Central Connecticut State University, USA and Associate Director of the University of California, Berkeley, USA’s Oral History Center. Geraci’s book publications include Salud!: The Story of the Santa Barbara Wine Industry, Icons of American Cooking, The Lure of the Forest: Oral Histories from the National Forests in California, and The Unmarked Trail: Managing National Forests in a Turbulent Era.

This book follows the development of industrial agriculture in California and its influence on both regional and national eating habits. Early California politicians and entrepreneurs envisioned agriculture as a solution to the food needs of the expanding industrial nation. The state’s climate, geography, vast expanses of land, water, and immigrant workforce when coupled with university research and governmental assistance provided a model for agribusiness. In a short time, the San Francisco Bay Area became a hub for guaranteeing Americans access to a consistent quantity of quality foods. To this end, California agribusiness played a major role in national food policies and subsequently produced a bifurcated California Cuisine that sustained both Slow and Fast Food proponents. Problems arose as mid-twentieth century social activists battled the unresponsiveness of government agencies to corporate greed, food safety, and environmental sustainability. By utilizing multidisciplinary literature and oral histories the book illuminates a more balanced look at how a California Cuisine embraced Slow Food Made Fast.




Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia