• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

A Taste of Progress: Food at International and World Exhibitions in the Nineteenth and Twentieth Centuries » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2952079]
• Literatura piękna
 [1850969]

  więcej...
• Turystyka
 [71058]
• Informatyka
 [151066]
• Komiksy
 [35579]
• Encyklopedie
 [23181]
• Dziecięca
 [620496]
• Hobby
 [139036]
• AudioBooki
 [1646]
• Literatura faktu
 [228729]
• Muzyka CD
 [379]
• Słowniki
 [2932]
• Inne
 [445708]
• Kalendarze
 [1409]
• Podręczniki
 [164793]
• Poradniki
 [480107]
• Religia
 [510956]
• Czasopisma
 [511]
• Sport
 [61267]
• Sztuka
 [243299]
• CD, DVD, Video
 [3411]
• Technologie
 [219640]
• Zdrowie
 [100984]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2281]
• Puzzle, gry
 [3363]
• Literatura w języku ukraińskim
 [258]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8020]
Kategorie szczegółowe BISAC

A Taste of Progress: Food at International and World Exhibitions in the Nineteenth and Twentieth Centuries

ISBN-13: 9781138307032 / Angielski / Miękka / 2017 / 348 str.

Nelleke Teughels; Peter Scholliers
A Taste of Progress: Food at International and World Exhibitions in the Nineteenth and Twentieth Centuries Nelleke Teughels Peter Scholliers 9781138307032 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

A Taste of Progress: Food at International and World Exhibitions in the Nineteenth and Twentieth Centuries

ISBN-13: 9781138307032 / Angielski / Miękka / 2017 / 348 str.

Nelleke Teughels; Peter Scholliers
cena 281,70
(netto: 268,29 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 266,93
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

World exhibitions have been widely acknowledged as important sources for understanding the development of the modern consumer and urbanized society, yet whilst the function and purpose of architecture at these major events has been well-studied, the place of food has received very little attention. Food stood as a powerful semiotic device for communicating and maintaining conceptions of identity, history, traditions and progress, of inclusion and exclusion, making it a valuable tool for researching the construction of national or corporate sentiments. Combining recent developments in food studies and the history of major international exhibitions, this volume provides a refreshing alternative view of these international and intercultural spectacles.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
History > Modern - 19th Century
History > Modern - 20th Century - General
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138307032
Rok wydania:
2017
Ilość stron:
348
Waga:
0.49 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.85
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Preface; Introduction, Nelleke Teughels; World’s fairs in perspectives. The aggregation of modern times and spaces at the beginning of the 20th century (Ghent 1913), Wouter Van Acker and Christophe Verbruggen. Part I Culinary Nation-building: Gastronomy at the Exposition internationale des arts et techniques dans la vie moderne, Paris 1937, Alain Drouard; Discovering Latin American food at world’s fairs, Jeffrey M. Pilcher; Food exhibitions as places of national representation and international exchange: the international exhibitions of culinary art in Frankfurt/Main (1900-1911), Eva Coydon; Cheap and nutritious domestic food for all: the first food fair in Finland, 1926, Kaija Rautavirta and Antti Ahlström; Rome 1911: the ‘living-table’, a picture of the young Italian nation, Margherita d’Ayala Valva; We're good enough to host the world! Czech and Slovak cuisine at world fairs in 1958, 1967, and 1970, Martin Franc. Part II National Appropriation: ‘Belgian waffles’ made in the USA. World’s fairs and the exploitation of national adjectives for food, Marc Jacobs in collaboration with Alan Govenar; Food at the 1910 Brussels Exhibition: spaces of consumption and the articulation of national identity, Nelleke Teughels; Constructing Roquefort cheese at universal exhibitions, 1851-1914, Sylvie Vabre. Part III Culinary Encounters: Food, Identity and Cultural Mediation: Sensing the colonies at the 1889 and 1900 Universal Exhibitions, Van Troi Tran; Food and drink at the 1939 World's Fair: national rivalry and Irish aspiration, Bryce Evans; Joining the civilized world: Europe’s northern periphery meets American food culture at world fairs, Ritva Kylli. Part IV Catering to the World: Foreign hospitality workers at the 1910 Brussels World and International Exhibition, Patricia Van den Eeckhout; Catering for millions: the British Empire Exhibition, 1924-25 and the Festival of Britain, 1951, Derek J. Oddy; How like England we can be: feeding and accommodating visitors to the international exhibitions in the British colonies of Australia in the 19th century, Diana Noyce; Conclusion: the multiple, wide-ranging and complex facets of food at large exhibitions, Peter Scholliers and Nelleke Teughels. Index.

Nelleke Teughels is Postdoctoral Researcher in Social and Cultural Food Studies and Peter Scholliers is Professor of History and Director of Research in Social and Cultural Food Studies, both at Vrije Universiteit Brussel, Belgium.

Scholliers, Peter Peter Scholliers is Professor of History, Vrije Un... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia