Wyszukiwanie zaawansowane
Kategorie
Kategorie BISAC
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Opinie
Pomoc
Załóż konto
Zaloguj się
Creating and Consuming the American South » książka
zaloguj się
|
załóż konto
koszyk
konto
szukaj
topmenu
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Kategorie główne
•
Nauka
[2678374]
•
Literatura piękna
[1638312]
więcej...
•
Turystyka
[64597]
•
Informatyka
[142634]
•
Komiksy
[32585]
•
Encyklopedie
[21653]
•
Dziecięca
[518595]
•
Hobby
[110105]
•
AudioBooki
[2116]
•
Literatura faktu
[199069]
•
Muzyka CD
[676]
•
Słowniki
[2780]
•
Inne
[405866]
•
Kalendarze
[1944]
•
Podręczniki
[166607]
•
Poradniki
[411831]
•
Religia
[456661]
•
Czasopisma
[407]
•
Sport
[59840]
•
Sztuka
[228279]
•
CD, DVD, Video
[3966]
•
Technologie
[205064]
•
Zdrowie
[88735]
•
Książkowe Klimaty
[126]
•
Zabawki
[3164]
•
Puzzle, gry
[3428]
•
Literatura w języku ukraińskim
[271]
•
Art. papiernicze i szkolne
[10333]
Kategorie szczegółowe BISAC
Creating and Consuming the American South
ISBN-13
: 9780813064451 / Angielski / Miękka / 2019 / 354 str.
Martyn Bone
;
Brian Ward
;
William a. Link
Widoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.
Creating and Consuming the American South
ISBN-13
: 9780813064451 / Angielski / Miękka / 2019 / 354 str.
Martyn Bone
;
Brian Ward
;
William a. Link
cena
188,13
zł
(netto: 179,17 VAT: 5%)
Najniższa cena z 30 dni: 177,57 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 13-18 dni roboczych
Dostawa przed świętami
Darmowa dostawa!
do przechowalni
Parametry
Spis treści
Kategorie:
Nauka
,
Historia
Kategorie BISAC:
History
>
United States - State & Local - South (AL,AR,FL,GA,KY,LA,MS,NC,SC,TN,VA,WV)
Social Science
>
Socjologia
History
>
African American & Black
Wydawca:
University Press of Florida
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780813064451
Rok wydania:
2019
Dostępne języki:
Ilość stron:
354
Waga:
0.52 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 2.01
Oprawa:
Miękka
List of Figures
Preface: Understanding the South
Introduction. Old/New/Post/Real/Global/No South: Paradigms and Scales — Martyn Bone
Part I. Creating and Consuming the "Real" South
1. From Appalachian Folk to Southern Foodways: Why Americans Look to the South for Authentic Culture — W. Fitzhugh Brundage
2. God and the MoonPie: Consumption, Disenchantment, and the Reliably Lost Cause — Scott Romine
3. Toward a Post-postpolitical Southern Studies: On the Limits of the "Creating and Consuming" Paradigm — Jon Smith
Part II. Creating and Consuming the South: Case Studies
4. Southern (Dis)Comfort: Creating and Consuming Homosex in the Black South — E. Patrick Johnson
5. Serpents in the Garden: Historic Preservation, Climate Change, and the Postsouthern Plantation — Michael P. Bibler
6. Creating and Consuming "Hill Country Harmonica": Promoting the Blues and Forging Beloved Community in the Contemporary South — Adam Gussow
7. Pride at Preservation Hall: Tourism, Spectacle, and Musicking in New Orleans Jazz — Anne Dvinge
8. Recovering through a Cultural Economy: New Orleans from Katrina to Deepwater Horizon — Helen Taylor
Part III. Creating and Consuming the South in Transnational Contexts
9. Creating a Multiethnic Gulf South: Vietnamese American Cultural and Economic Visibility before and after Katrina — Frank Cha
10. A "Southern, Brown, Burnt Sensibility": Four Saints in Three Acts, Black Spain, and the (Global) Southern Pastoral — Paige A. McGinley
11. Southern Regionalism and U.S. Nationalism in William Faulkner's State Department Travels — Deborah Cohn
12. The Feeling of a Heartless World: Blues Rhythm, Oppositionality, and British Rock Music — Andrew Warnes
13. Me and Mrs. Jones: Screening Working-Class Trans-Formations of Southern Family Values — John Howard
Afterword: After Authenticity — Tara McPherson
List of Contributors
Index
Udostępnij
Czytaj nas na: