• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Cooking, Cuisine and Class: A Study in Comparative Sociology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Cooking, Cuisine and Class: A Study in Comparative Sociology

ISBN-13: 9780521286961 / Angielski / Miękka / 1982 / 264 str.

Jack Goody
Cooking, Cuisine and Class: A Study in Comparative Sociology Goody, Jack 9780521286961 Cambridge University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Cooking, Cuisine and Class: A Study in Comparative Sociology

ISBN-13: 9780521286961 / Angielski / Miękka / 1982 / 264 str.

Jack Goody
cena 131,07 zł
(netto: 124,83 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 129,79 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The preparation, serving and eating of food are common features of all human societies, and have been the focus of study for numerous anthropologists - from Sir James Frazer onwards - from a variety of theoretical and empirical perspectives. It is in the context of this previous anthropological work that Jack Goody sets his own observations on cooking in West Africa. He criticises those approaches which overlook the comparative historical dimension of culinary, and other, cultural differences that emerge in class societies, both of which elements he particularly emphasises in this book. The central question that Professor Goody addresses here is why a differentiated 'haute cuisine' has not emerged in Africa, as it has in other parts of the world. His account of cooking in West Africa is followed by a survey of the culinary practices of the major Eurasian societies throughout history - ranging from Ancient Egypt, Imperial Rome and medieval China to early modern Europe - in which he relates the differences in food preparation and consumption emerging in these societies to differences in their socio-economic structures, specifically in modes of production and communication. He concludes with an examination of the world-wide rise of 'industrial food' and its impact on Third World societies, showing that the ability of the latter to resist cultural domination in food, as in other things, is related to the nature of their pre-existing socio-economic structures. The arguments presented here will interest all social scientists and historians concerned with cultural history and social theory.

Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Social Science > Socjologia
Social Science > Popular Culture
Social Science > Antropologia - Kultury
Wydawca:
Cambridge University Press
Seria wydawnicza:
Themes in the Social Sciences
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780521286961
Rok wydania:
1982
Numer serii:
000023745
Ilość stron:
264
Waga:
0.41 kg
Wymiary:
22.96 x 15.39 x 1.75
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

List of illustrations; Preface; 1. Intentions and remarks; 2. State of play; 3. Production and consumption among the LoDagaa and Gonja of northern Ghana; 4. The high and the low: culinary culture in Asia and Europe; 5. Industrial food: towards the development of a world cuisine; 6. The impact of the world system; 7. Cooking and the domestic economy; Appendix; Notes to the text; Bibliography; Index.

Goody, Jack Jack Goody is Emeritus Professor of Social Anthrop... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia