• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Philosophy Comes to Dinner: Arguments About the Ethics of Eating » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Philosophy Comes to Dinner: Arguments About the Ethics of Eating

ISBN-13: 9780415806831 / Angielski / Miękka / 2015 / 310 str.

Andrew Chignell; Terence Cuneo; Matthew Halteman
Philosophy Comes to Dinner: Arguments About the Ethics of Eating Chignell, Andrew 9780415806831 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Philosophy Comes to Dinner: Arguments About the Ethics of Eating

ISBN-13: 9780415806831 / Angielski / Miękka / 2015 / 310 str.

Andrew Chignell; Terence Cuneo; Matthew Halteman
cena 208,40
(netto: 198,48 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 201,44
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Everyone is talking about food. Chefs are celebrities. "Locavore" and "freegan" have earned spots in the dictionary. Popular books and films about food production and consumption are exposing the unintended consequences of the standard American diet. Questions about the principles and values that ought to guide decisions about dinner have become urgent for moral, ecological, and health-related reasons. In Philosophy Comes to Dinner, twelve philosophers-some leading voices, some inspiring new ones-join the conversation, and consider issues ranging from the sustainability of modern agriculture, to consumer complicity in animal exploitation, to the pros and cons of alternative diets.

Kategorie:
Nauka, Filozofia
Kategorie BISAC:
Philosophy > Ethics & Moral Philosophy
Social Science > Zwyczaje i tradycje
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415806831
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
310
Waga:
0.41 kg
Wymiary:
22.61 x 14.99 x 1.78
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

0. Matthew C. Halteman, Terence Cuneo, Andrew Chignell, "Introduction". I. Dietary Ideals. 1. Terence Cuneo, "Conscientious Omnivorism". 2. Christina Van Dyke, "Manly Meat and Gendered Eating: Correcting Imbalance and Seeking Virtue". 3. Benjamin J. Bruxvoort Lipscomb, "’Eat Responsibly:’ Agrarianism and Meat". 4. Tristram McPherson, "Why I Am a Vegan (and You Should Be One Too)". 5. Dan Hooley and Nathan Nobis, "A Moral Argument for Veganism". 6. Tyler Doggett and Andy Egan, "Non-Ideal Food Choices". 7. Matthew C. Halteman and Megan Halteman Zwart, "Philosophy as Therapy for Recovering (Unrestrained) Omnivores". II. Puzzling Questions. 8. Ted A.Warfield, "Eating Dead Animals: Meat Eating, Meat Purchasing, and Proving Too Much". 9. Mark Budolfson, "Consumer Ethics, Harm Footprints, and the Empirical Dimensions of Food Choices". 10. Andrew Chignell, "Can We Really Vote with Our Forks? Opportunism and the Threshold Chicken". 11. Adrienne M. Martin, "Factory Farming and Consumer Complicity". 12. Elizabeth Harman, "Eating Meat as a Morally Permissible Moral Mistake". 13. Anne Barnhill, "Does Locavorism Keep It Too Simple?". 14. David M. Kaplan, "What’s Wrong with Artificial Ingredients?". 15. Jeff McMahan, "The Moral Problem of Predation"

Chignell, Andrew Andrew Chignell is an assistant professor in the S... więcej >
Cuneo, Terence Terence Cuneo is Assistant Professor of Philosophy... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia