• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Evolution of the Human Diet: The Known, the Unknown, and the Unknowable » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Evolution of the Human Diet: The Known, the Unknown, and the Unknowable

ISBN-13: 9780195183474 / Angielski / Miękka / 2006 / 432 str.

Peter S. Ungar
Evolution of the Human Diet: The Known, the Unknown, and the Unknowable Ungar, Peter S. 9780195183474 Oxford University Press, USA - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Evolution of the Human Diet: The Known, the Unknown, and the Unknowable

ISBN-13: 9780195183474 / Angielski / Miękka / 2006 / 432 str.

Peter S. Ungar
cena 342,26
(netto: 325,96 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 316,50
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

We are interested in the evolution of hominin diets for several reasons. One is the fundamental concern over our present-day eating habits and the consequences of our societal choices, such as obesity prevalent in some cultures and starvation in others. Another is that humans have learned to feed themselves in extremely varied environments, and these adaptations, which are fundamentally different from those of our closest biological relatives, have to have had historical roots of varying depth. The third, and the reason why most paleoanthropologists are interested in this question, is that a species' trophic level and feeding adaptations can have a strong effect on body size, locomotion, "life history strategies," geographic range, habitat choice, and social behavior.

Diet is key to understanding the ecology and evolution of our distant ancestors and their kin, the early hominins. A study of the range of foods eaten by our progenitors underscores just how unhealthy many of our diets are today. This volume brings together authorities from disparate fields to offer new insights into the diets of our ancestors. Paleontologists, archaeologists, primatologists, nutritionists and other researchers all contribute pieces to the puzzle.

This volume has at its core four main sections:

- Reconstructed diets based on hominin fossils--tooth size, shape, structure, wear, and chemistry, mandibular biomechanics
- Archaeological evidence of subsistence--stone tools and modified bones
- Models of early hominin diets based on the diets of living primates--both human and non-human, paleoecology, and energetics
- Nutritional analyses and their implications for evolutionary medicine

New techniques for gleaning information from fossil teeth, bones, and stone tools, new theories stemming from studies of paleoecology, and new models coming from analogy with modern humans and other primates all contribute to our understanding. When these approaches are brought together, they offer an impressive glimpse into the lives of our distant ancestors. The contributions in this volume explore the frontiers of our knowledge in each of these disciplines as they address the knowns, the unknowns, and the unknowables of the evolution of hominin diets.

Kategorie:
Nauka, Archeologia
Kategorie BISAC:
Social Science > Archaeology
Social Science > Antropologia - Fizyczna
Science > Life Sciences - Evolution
Wydawca:
Oxford University Press, USA
Seria wydawnicza:
Human Evolution
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780195183474
Rok wydania:
2006
Numer serii:
000280174
Ilość stron:
432
Waga:
0.60 kg
Wymiary:
21.59 x 14.38 x 1.93
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

The authors provide the reader with invaluable insights. The chapters are of high quality and the skilful editing touch has produced an overall consistency of style.

Peter S. Ungar is Professor of Anthropology at the University of Arkansas.

Ungar, Peter S. PETER S. UNGAR is Associate Professor of Anthropol... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia