wyszukanych pozycji: 5
![]() |
Usługi gastronomiczne HGT.12
ISBN: 9788302211461 / Polski / broszurowa / 2023 Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych (dostawa przed świętami) Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z prowadzeniem usług gastronomicznych w pierwszych rozdziałach przedstawia tematykę kierunków rozwoju w gastronomii, zasady prowadzenia marketingu i promocji w zakładach gastronomicznych. Następnie porusza tematy: przygotowania sali konsumenckiej, w tym: obrusy, zastawę stołową, sztućce, rodzaje nakryć, a także aranżacje i dekoracje sali. Przyszły pracownik sali konsumenckiej znajdzie tu mnóstwo wskazówek i podpowiedzi, które...
Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z...
|
cena:
68,40 zł |
![]() |
Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.10 WSiP
ISBN: 9788302168062 / Polski / Miękka / 2017 / 144 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych (dostawa przed świętami) Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. w zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości oraz sprawdzić wiedzę uczniów za pomocą testów i zadań praktycznych.
Publikacja zawiera 5 testów po 40 pytań z kluczem odpowiedzi oraz 5 zadań praktycznych z rozwiązaniami i kluczem oceniania. Zwięzła forma, większość zagadnień opracowanych w przejrzystych tabelach, materiał przydatny również w nauce innych zawodów z branży gastronomicznej (np. standardy dotyczące serwowania potraw i obsługi klientów). Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. w zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości oraz sprawdzić wiedzę uc...
|
cena:
53,10 zł |
![]() |
Obsługa klientów w gastr. Kwal. T.15.3 ćw REA-WSiP
ISBN: 9788302150418 / Polski / Miękka / 2015 / 408 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych (dostawa przed świętami) Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia dotyczą takich zagadnień, jak: działalność zakładów gastronomicznych, marketing i planowanie usług gastronomicznych, promowanie usług gastronomicznych, koszty usług gastronomicznych, wyposażenie do obsługi gości, przygotowanie pracowników i sali do obsługi gości, podejmowanie gości w...
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wie...
|
cena:
68,40 zł |
![]() |
Obsługa kelnerska Podr cz.2 REA-WSiP
ISBN: 9788302147357 / Polski / Miękka / 2014 / 280 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych (dostawa przed świętami) Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:
sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych), zwyczajów żywieniowych różnych narodów, serwisu specjalnego, sztuki barmańskiej, obsługi gości hotelowych, organizacji przyjęć. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami. Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługi...
|
cena:
69,90 zł |
![]() |
Obsługa kelnerska Podr cz.1 REA
ISBN: 9788302147159 / Polski / Miękka / 2014 / 304 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 6-8 dni roboczych (dostawa przed świętami) Zakres:
kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki: organizacji stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, umiejętności niezbędnych do wykonywania zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości, opracowywania karty menu oraz doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień gości, nakrywania stołu, dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Zakres:
kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki: organizacji stanowiska pracy i systemów ob... |
cena:
69,90 zł |