wyszukanych pozycji: 6
Mózg na detoksie
ISBN: 9788383226996 / Polski / broszurowa / 2023 / 304 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 1-3 dni roboczych. Współczesność przynosi ogromne możliwości i... pokusy. Obfitość jedzenia, fascynujący świat mediów cyfrowych, możliwość wybierania z tysięcy ofert bez wstawania z kanapy. Jednak ta hiperrzeczywistość niesie poważne zagrożenie dla zdrowia mentalnego i fizycznego, dla naszych relacji z innymi ludźmi i ogólnie dla świata. Mózg współczesnego człowieka pływa w oceanie intensywnych bodźców i jest w perfidny sposób manipulowany. W rezultacie stajemy się samotni, zalęknieni, nieufni, skłonni do chorowania i otyłości. Wydaje się, że z tej matni nie ma ucieczki....
Współczesność przynosi ogromne możliwości i... pokusy. Obfitość jedzenia, fascynujący świat mediów cyfrowych, możliwość wybierania z tys...
|
|
46,06 zł |
Brain Maker: The Power of Gut Microbes to Heal and Protect Your Brain - For Life
ISBN: 9780316339308 / Angielski / Twarda / 2015 / 464 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 13-18 dni roboczych. The bestselling author of Grain Brain uncovers the powerful role of gut bacteria in determining your brain's destiny. Debilitating brain disorders are on the rise-from children diagnosed with autism and ADHD to adults developing dementia at younger ages than ever before. But a medical revolution is underway that can solve this problem: Astonishing new research is revealing that the health of your brain is, to an extraordinary degree, dictated by the state of your microbiome - the vast population of organisms that live in your body and outnumber your own cells ten...
The bestselling author of Grain Brain uncovers the powerful role of gut bacteria in determining your brain's destiny. Debi...
|
|
cena:
262,52 zł |
Dumm wie Brot
ISBN: 9783442178933 / Niemiecki / Miękka / 2020 / 352 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 10-14 dni roboczych. Weizen macht krank: Der Neurologe Dr. David Perlmutter belegt mit wissenschaftlichen Erkenntnissen, dass Weizen unsere Gesundheit, speziell unsere Denkleistung und unser Gedächtnis, massiv angreift. Das genetisch veränderte Getreide des 20. und 21. Jahrhunderts zerstört schleichend unser Gehirn. Eine Folge können chronische Kopfschmerzen, Schlafstörungen, Depressionen, Demenz oder Alzheimer sein. Dr. Perlmutter zeigt Alternativen mit kohlenhydratarmer und fettreicher Ernährung auf. Für ein gesundes Leben mit einem leistungsstarken Denkorgan bis ins hohe Alter. Der Weltbestseller...
Weizen macht krank: Der Neurologe Dr. David Perlmutter belegt mit wissenschaftlichen Erkenntnissen, dass Weizen unsere Gesundheit, speziell unsere Den...
|
|
cena:
45,26 zł |
Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs, and Sugar--Your Brain's Silent Killers
ISBN: 9780316239837 / Angielski / Twarda / 2013 / 464 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 13-18 dni roboczych. A #1 New York Times bestseller--the devastating truth about the effects of wheat, sugar, and carbs on the brain, with a 4-week plan to achieve optimum health. Renowned neurologist David Perlmutter, MD, blows the lid off a topic that's been buried in medical literature for far too long: carbs are destroying your brain. And not just unhealthy carbs, but even healthy ones like whole grains can cause dementia, ADHD, anxiety, chronic headaches, depression, and much more. Dr. Perlmutter explains what happens when the brain encounters common...
A #1 New York Times bestseller--the devastating truth about the effects of wheat, sugar, and carbs on the brain, wit...
|
|
cena:
183,02 zł |
Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs, and Sugar--Your Brain's Silent Killers
ISBN: 9780316485135 / Angielski / Twarda / 2018 / 384 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 13-18 dni roboczych. |
|
cena:
130,73 zł |
Mózg na zbożowym detoksie. Zaskakująca prawda o ..
ISBN: 9788328903210 / Polski / broszurowa / 2024 / 432 str. Termin realizacji zamówienia: ok. 1-3 dni roboczych. Współczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte. dr William Davis, autor książki Wheat Belly Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania różnych chorób, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby stymulować powstawanie i...
Współczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte. ...
|
|
62,98 zł |