• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Chemistry and Technology of Pectin » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Chemistry and Technology of Pectin

ISBN-13: 9780127338705 / Angielski / Twarda / 1991 / 448 str.

Reginald H. Walter; Steve Taylor; Steve Taylor
The Chemistry and Technology of Pectin Reginald H. Walter Steve Taylor Steve Taylor 9780127338705 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Chemistry and Technology of Pectin

ISBN-13: 9780127338705 / Angielski / Twarda / 1991 / 448 str.

Reginald H. Walter; Steve Taylor; Steve Taylor
cena 316,41 zł
(netto: 301,34 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 313,81 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

A fundamental understanding of polymers has evolved in recent years concurrent with advances in analytical instrumentation. The theories and methodologies developed for the galacturonan biopolymers (collectively called pectins) have seldom been discoursed comprehensively in the context of the new knowledge. This text explains the scientific and technical basis of many of the practices followed in processing and preparing foods fabricated with or containing pectin. The material is presented in a very readable fashion for those with limited technical training.

  • Structural analysis
  • Commercial extractions methods
  • Pectin formulations and tropical fruit analysis
  • Molecular mechanisms of gelatin
  • Enzymology
  • Polymer comformation techniques
  • Analytical methods of polymer analysis

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Cooking > General
Medical > Nutrition
Science > Chemistry - Industrial & Technical
Wydawca:
Academic Press
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780127338705
Rok wydania:
1991
Numer serii:
000036113
Ilość stron:
448
Waga:
0.55 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.75
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

"The book is concise and well written... The text would be a valuable resource for anyone desiring a practical treatise on pectin; it would be especially useful for beginning researchers and students, since clear descriptions of structure, analysis, and utilization are given without experimental details cluttering the text." --JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY AND ANALYSIS

Function of Pectin in Plant Tissue Structure and Firmness
Jams, Jellies, and Preserves
Other Pectin Food Products
Tropical Fruit Products
The Chemistry of High-Methoxyl Pectins
The Chemistry of Low-Methoxyl Pectin Gelation
Gelation of Sugar Beet Pectin by Oxidative Coupling. Pectinesterase
The Polygalacturonases and Lyases
Analytical and Graphical Methods for Pectin
Rheology of Pectin Dispersions and Gels
Nonfood Uses of Pectin

Taylor, Steve University of London, UK... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia