• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Advanced Art of Baking and Pastry » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Advanced Art of Baking and Pastry

ISBN-13: 9781118485750 / Angielski / Twarda / 2017 / 576 str.

R. A. Chlebana
The Advanced Art of Baking and Pastry Chlebana, R. Andrew 9781118485750 John Wiley & Sons - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Advanced Art of Baking and Pastry

ISBN-13: 9781118485750 / Angielski / Twarda / 2017 / 576 str.

R. A. Chlebana
cena 360,21 zł
(netto: 343,06 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 301,75 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Cooking > Courses & Dishes - Pastry
Cooking > Methods - Baking
Wydawca:
John Wiley & Sons
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781118485750
Rok wydania:
2017
Ilość stron:
576
Wymiary:
25.0 x 15.0
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Foreword

Chapter 1 Introduction

Professionalism

Food Safety

Tools and Equipment

Mise en Place

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 2 Bread for the Pastry Chef

Bread

Ingredients and Function

Math

Mixing Methods

Degrees of Mixing

Bread Production Stages

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 3 Viennoiserie

Viennoiserie

Ingredients and Function

Laminated Doughs

Enriched Breads

Puff Pastry

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 4 Modern Pastry Techniques

Modern Cuisine

Basics

Animal–Based Hydrocolloids

Plant–Based Hydrocolloids

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 5 Creams and Mousses

Custard

Baked Custards

Mousse and Creams

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 6 Frozen Desserts

Ingredients

Emulsifiers and Stabilizers

Churned Frozen Desserts

Still Frozen Desserts

Summary

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 7 Cake Mixing and Baking

Cakes

Ingredients

Main Categories

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 8 Assembling Cakes

Cakes

Classic

Wedding

Contemporary

Glacé

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 9 Tarts and Pies

Pies and Tarts

Ingredients

Mixing Dough

Rolling and Lining Shell

Classic Pies and Tarts

Modern Tarts and Pies

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 10 Plated Desserts

Presentation Approach

Getting Started

Terms for review

Review questions

Chapter 11 Petits–Fours

Petits–Fours

Sec

Glacé

Contemporary

Petits Fours Presentations

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 12 Chocolates and Confection

Chocolates and Confections

Equipment

Manufacturing Chocolate

Chocolate Percentages

Tempering Chocolate

Methods

Chocolates

Confections

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 13 Chocolate Work

Chocolate Work

Chocolate Selection

Garnishes

Sculpture Design

Recipes and Techniques

Spraying with Cocoa Butter

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Chapter 14 Sugar Work

Sugar Work

Cooking Sugar

Crystalline Sugar

Pastillage

Sculpture Design

Key Terms Head

Questions for Review (Review Head)

Andy Chlebana CEPC, CCA, is currently a Professor of Culinary Arts at Joliet Junior College. Andy studied culinary arts at Joliet Junior College and completed the baking and pastry program at The Culinary Institute of America. He has been recognized as one of the Top Ten Pastry Chefs in America (2013), and competed on Food Network s Best Baker in America (2017), winner of Spring Baking Championship (2015) winner of Challenge; Sugar and Candy Fashion, and the American Culinary Federation 2008 Pastry Chef of the Year. Andy has also participated in international competitions including the Team USA Coupe du Monde de la Patiserrie (captain, 2012), American Culinary Federation Culinary Team USA Pastry Chef (2016), and Dubai World Hospitality Championship (2012).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia