• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Technology of Selroti » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Technology of Selroti

ISBN-13: 9783659399459 / Angielski / Miękka / 2015 / 368 str.

Subba Dilip;Katawal Surendra Bahadur
Technology of Selroti Subba Dilip 9783659399459 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Technology of Selroti

ISBN-13: 9783659399459 / Angielski / Miękka / 2015 / 368 str.

Subba Dilip;Katawal Surendra Bahadur
cena 304,43 zł
(netto: 289,93 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 304,43 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Traditional technologies are increasingly arousing interest among academia and entrepreneurs. Selroti is delicious rice based sweet and spongy deep-fat fried traditional snack very popular in Nepal. There are large variation in ingredient selection, recipe and processing conditions in traditional making of selroti. This variation in material and process is bound to influence the product quality. This book contains research findings showing how the different ingredients, particle size of rice flour, formulation, processing conditions like kneading, ageing and frying processes affect the sensory quality, chemical composition and physical properties of selroti. This also suggests recipe optimization. The information contained in this book is valuable for anyone from industry and academia searching scientific grounds and process technology for selroti.

Traditional technologies are increasingly arousing interest among academia and entrepreneurs. Selroti is delicious rice based sweet and spongy deep-fat fried traditional snack very popular in Nepal. There are large variation in ingredient selection, recipe and processing conditions in traditional making of selroti. This variation in material and process is bound to influence the product quality. This book contains research findings showing how the different ingredients, particle size of rice flour, formulation, processing conditions like kneading, ageing and frying processes affect the sensory quality, chemical composition and physical properties of selroti. This also suggests recipe optimization. The information contained in this book is valuable for anyone from industry and academia searching scientific grounds and process technology for selroti.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659399459
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
368
Waga:
0.54 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 2.08
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Dilip Subba obtained Dr. rer. nat. degree from Universität Hohenheim, Germany. Professor at Tribhuvan University. Major field food technology. Current area of interest food security, food safety, indigenous food.Surendra Bahadur Katawal, PhD. Professor at Tribhuvan University. Main subjects food chemistry, nutrition and food ecology.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia