• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Restaurants and Dining Rooms » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Restaurants and Dining Rooms

ISBN-13: 9780415363327 / Angielski / Miękka / 2020 / 330 str.

Christoph Grafe; Franziska Bollerey
Restaurants and Dining Rooms Bollerey, Franziska 9780415363327 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Restaurants and Dining Rooms

ISBN-13: 9780415363327 / Angielski / Miękka / 2020 / 330 str.

Christoph Grafe; Franziska Bollerey
cena 204,40
(netto: 194,67 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 196,40
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This book presents the restaurant, its cultural and typological history as it evolved over time. In this unique combination it provides valuable knowledge for designers and students of design, and for everyone interested in the cultural history of the modern metropolis.

Kategorie:
Sztuka, Architektura
Kategorie BISAC:
Architecture > Architektura
Business & Economics > Industries - Hospitality, Travel & Tourism
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Interior Architecture
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415363327
Rok wydania:
2020
Wydanie:
Revised
Numer serii:
000357304
Ilość stron:
330
Waga:
0.63 kg
Wymiary:
24.61 x 18.9 x 1.88
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Illustration credits.  Notes on contributors.  Acknowledgements.  Introduction.  1. The Restaurant and the Rise of the Modern "Cuisine" Franziska Bollerey  2. The Restaurant: stage set and functional arrangement, the short history of an impossible typology Christoph Grafe  3. Food and cooking – an anthology of literary and other observations  4. Conditions for the Behaviour of Guests Hermann Czech in conversation with Wolfgang Kos  5. Puck, Pip and PS: the pursuit of pleasure, a designer’s account Mark Pimlott  6. A selection of elements of the restaurant Bas Rozenbeek  Case Studies  1. Restaurant Le Grand Véfour, Paris (1820).  2. Restaurant Le Grand Boulion Chartier, Paris (1896).  3. Augustiner Beer hall and Restaurant, Munich (1897-1898).  4. Midway Gardens Restaurant, Chicago (1914).  5. Grand Central Station Oyster Bar and Restaurant, New York (1904).  6. Theatre Restaurant Kroll-Oper, Berlin (1922-1923).  7. Bar-Automatique-Restaurant Presto , no. 1, Paris (1930).  8. Restaurant and Hotel Moskva, Moscow (1930-1938).  9. Gondolen Bar and Restaurant, Stockholm (1935).  10. Restaurant Savoy, Helsinki (1937).  11. Restaurant Meilongzhen, Shanghai (1938).  12. Cafés and Restaurants Roma Termini Railway Station, (1948-1950).  13. Restaurant Moskau, Berlin (1959-1964).  14. Grand’s Restaurant, Philadelphia (1961-1962).  15. Boa Nova Teahouse and RestauranT, Leça da Palmeira (1958-1963).  16. Neal Street Restaurant, London (1972).  17. Restaurant Centrale, Beirut (2001).  18. Restaurant Belgo Centraal, London (1994).  19. Restaurant Flash, London (2008).  20. Le Lieu Unique Restaurant, Nantes (1998-2000).  Select bibliography.  Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia