• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Koku in Food Science and Physiology: Recent Research on a Key Concept in Palatability » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Koku in Food Science and Physiology: Recent Research on a Key Concept in Palatability

ISBN-13: 9789811384554 / Angielski / Miękka / 2020 / 193 str.

Toshihide Nishimura; Motonaka Kuroda
Koku in Food Science and Physiology: Recent Research on a Key Concept in Palatability Toshihide Nishimura Motonaka Kuroda 9789811384554 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Koku in Food Science and Physiology: Recent Research on a Key Concept in Palatability

ISBN-13: 9789811384554 / Angielski / Miękka / 2020 / 193 str.

Toshihide Nishimura; Motonaka Kuroda
cena 726,29
(netto: 691,70 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 693,97
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania
Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Fizjologia
Technology & Engineering > Food Science - General
Medical > Neuroscience
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789811384554
Rok wydania:
2020
Wydanie:
2019
Ilość stron:
193
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

1 What is “Koku attribute” involved in food palatability? 2 Umami and koku: essential roles in enhancing palatability of food 3 The quest for umami 4 Umami substances and fats involved in Koku attributes in sausages   5 The Components Contributing to the Thickness of Beer Aroma 6 Koku-Attribute-Enhancing Odor Compounds 7 Effect of a kokumi peptide, γ-glutamyl-valyl-glycine, on the sensory characteristics of foods 8 Mechanism of kokumi substance perception: Role of calcium-sensing receptor (CaSR) in perceiving kokumi substances 9 Mouse trigeminal neurons respond to kokumi substances 10 Overview of studies on koku.   


​Toshihide Nishimura (Kagawa Nutrition University, Saitama, JAPAN)
Motonaka Kuroda (Ajinomoto Co., Inc, Kanagawa, Japan)

This is the first book to explore the science underlying the concept of “koku”, which is central to an understanding of the palatability of food within Japanese cuisine and is attracting increasing interest among food scientists and professionals worldwide. Koku may be defined as the sensation that results from the complexity of the food (i.e., its richness or body), its lingering aftertaste or persistence, and its heartiness in terms of taste, aroma, and texture. A variety of substances have been found to impact significantly on koku, including umami substances, phytosterols, certain aromatic compounds, and kokumi substances. In Koku – Food Science and Physiology, readers will find full explanation of the conceptual aspects and the latest research results on a wide range of topics, including the relevant flavor chemistry and sensory analysis. Written by leading scientists in the field, the book will be a valuable resource for students and researchers in the fields of food chemistry, nutritional science, taste physiology, and neuroscience, as well as for professionals in the food industry.




Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia