• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Infrared Convective Drying of Ginger Slices » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Infrared Convective Drying of Ginger Slices

ISBN-13: 9783659673689 / Angielski / Miękka / 2015 / 132 str.

Kukadiya Vishal Dulabhai;Sharma Gyanendra Prakash
Infrared Convective Drying of Ginger Slices Kukadiya Vishal Dulabhai                 Sharma Gyanendra Prakash 9783659673689 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Infrared Convective Drying of Ginger Slices

ISBN-13: 9783659673689 / Angielski / Miękka / 2015 / 132 str.

Kukadiya Vishal Dulabhai;Sharma Gyanendra Prakash
cena 250,62 zł
(netto: 238,69 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 250,62 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Tray dryers are very commonly used in food processing industries. In tray dryers or compartment dryers, the material, which may be lumpy solid or a pasty solid is spread uniformly on metal tray to a depth of 10 to 100mm. There are several drawbacks in the traditional drying method, such as it is time consuming operation, qualitative loss in food is very high and sometimes proper drying of food material may not be possible in this drying method and reduction of moisture content to a certain safe limit becomes a difficult job. The major drawbacks of convection dryer are higher drying time, uneven drying and comparatively low capacity. Moreover, the increasing rate of fuel consumption in agriculture has made it necessary, not only to save energy by intensifying the drying process, improving design etc. but also using different techniques for drying process to reduce drying time and increase product quality. The infrared assisted drying can be a solution to all these problems.

Tray dryers are very commonly used in food processing industries. In tray dryers or compartment dryers, the material, which may be lumpy solid or a pasty solid is spread uniformly on metal tray to a depth of 10 to 100mm. There are several drawbacks in the traditional drying method, such as it is time consuming operation, qualitative loss in food is very high and sometimes proper drying of food material may not be possible in this drying method and reduction of moisture content to a certain safe limit becomes a difficult job. The major drawbacks of convection dryer are higher drying time, uneven drying and comparatively low capacity. Moreover, the increasing rate of fuel consumption in agriculture has made it necessary, not only to save energy by intensifying the drying process, improving design etc. but also using different techniques for drying process to reduce drying time and increase product quality. The infrared assisted drying can be a solution to all these problems.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659673689
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
132
Waga:
0.20 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.79
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Mr.Vishal Kukadiya has completed its B.Tech in 2012 from Anand Agricultural University and M.Tech in 2014 from Maharana Pratap University of Agriculture and Technology. Presently working as Senior Research Fellow in Processing and Food Engineering Department at Junagadh Agricultural University.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia