• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Food and Bioprocess Modeling Techniques » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Food and Bioprocess Modeling Techniques

ISBN-13: 9780824726713 / Angielski / Twarda / 2006 / 624 str.

Shyam S. Sablani; Ashim K. Datta; M. Shafiur Rahman
Handbook of Food and Bioprocess Modeling Techniques Shyam S. Sablani Ashim K. Datta M. Shafiur Rahman 9780824726713 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Food and Bioprocess Modeling Techniques

ISBN-13: 9780824726713 / Angielski / Twarda / 2006 / 624 str.

Shyam S. Sablani; Ashim K. Datta; M. Shafiur Rahman
cena 1070,92 zł
(netto: 1019,92 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1032,66 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

With the advancement of computers, the use of modeling to reduce time and expense, and improve process optimization, predictive capability, process automation, and control possibilities, is now an integral part of food science and engineering. New technology and ease of use expands the range of techniques that scientists and researchers have at their disposal making it increasingly important for the user to be aware of and have a good working knowledge of the alternatives. Unique in its scope, the Handbook of Food and Bioprocess Modeling Techniques provides a comprehensive overview of the modeling options available to today s researcher. The book covers a wide range of topics including transport processes, reaction kinetics, probabilistic modeling, data mining, neural network and genetic algorithms. Both mesoscale and macroscale modeling are covered. Each chapter is complete with a clear, succinct description of a specific modeling technique, followed by detailed examples of the utilization, application, benefits, and limitations of the technique described. By having both physics-based and observation-based models explained in one place, the researcher can find not only the most appropriate tool or combination of tools for the application, but also those that best suit the technical expertise of the personnel involved. The book emphasizes problem formulation and explains the choice and structure of the modeling technique from an application point of view, making it exceedingly practical and easy-to-use. The international panel of authors and contributors ensures the quality of the individual chapters and the usefulness of the information across wide-ranging food products and processes. An indispensable resource for the full range of contemporary modeling techniques, the Handbook of Food and Bioprocess Modeling Techniques provides food and bioprocess researchers in industry and academia with an invaluable comprehensive working reference."

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology (CRC Press)
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824726713
Rok wydania:
2006
Numer serii:
000315464
Ilość stron:
624
Waga:
1.25 kg
Wymiary:
25.4 x 18.54 x 3.86
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Mathematical Modeling Techniques in Food and Bioprocesses: An Overview, Lattice Boltzmann Simulation of Microstructures, Fluid Flow and Its Modeling Using Computational Fluid Dynamics, Heat Transfer, Mass Transfer: Membrane Processes, Simultaneous Heat and Mass Transfer, Reaction Kinetics, Probabilistic Modeling, Experimental Design and Response-Surface Methodology, Multivariate Analysis, Data Mining, Artificial Neural Network Modeling, Genetic Algorithms, Fractal Analysis, Fuzzy Modeling, Monte Carlo Simulation, Dimensional Analysis, Linear Programming, Index

Sablani, Shyam S.; Datta, Ashim K.; Rahman, M. Shafiur; Mujumdar, Arun S.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia