• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Globalization of Chinese Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Globalization of Chinese Food

ISBN-13: 9781138153325 / Angielski / Twarda / 2016 / 216 str.

Sidney Cheung; David y. H. Wu
Globalization of Chinese Food Sidney Cheung David y. H. Wu 9781138153325 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Globalization of Chinese Food

ISBN-13: 9781138153325 / Angielski / Twarda / 2016 / 216 str.

Sidney Cheung; David y. H. Wu
cena 702,94
(netto: 669,47 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 654,86
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Does Chinese food taste the same in different parts of the world? What has happened to the Chinese diet in mainland China, Taiwan, Hong Kong and Macau? What has affected the foodways of Chinese communities in other Asian countries with large Chinese diasporic communities? What has made Chinese food popular in Australia, Indonesia, the Philippines and Japan? What has brought about the adoption and adaptation of western food and changes in Chinese diets in Hong Kong, Taiwan and Peking? By considering the practice of globalization, this volume of essays by well-known anthropologists from many locales in Asia, describes changes, variations and innovations to Chinese food in many parts of the world, paying particular attention to questions related to how foods are introduced, maintained, localised and reinvented according to changing lifestyles and social tastes. The book reviews and broadens classic social science theories about ethnic and social identity formation through the examination of Chinese food and eating habits in many locations. It reveals surprising changes and provides a powerful testimony to the impact of late twentieth-century globalization.

Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Social Science > Ethnic Studies - General
Social Science > Socjologia
Social Science > Zwyczaje i tradycje
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Anthropology of Asia
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138153325
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000031244
Ilość stron:
216
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Acknowledgements  Foreword: Food for Thought  Introduction: The Globalization of Chinese Food and Cuisine: Makers and Breakers of Cultural Barriers  Part 1: Sources of the Globe  1. Food Culture and Overseas Trade: The Trepang Trade between China and Southeast Asia during the Qing Dynasty  2. Sacred Food from the Ancestors: Edible Bird Nest Harvesting among the Idahan  3. Improvising Chinese Cuisine Overseas  Part 2. Chinese Food and Food for Chinese  4. The Development of Ethnic Cuisine in Beijing: On the Xinjiang Road  5. Cantonese Cuisine in Taiwan and Taiwanese Cuisine in Hong Kong  6. Food and Cuisine in a Changing Society: Hong Kong  7. Food Consumption, Food Perception and the Search for a Macanese Identity  Part 3. Globalization: Cuisine, Lifeways and Social Tastes  8. Heunggongyan Forever: Immigrant Life and Hong Kong Style Yumcha in Australia   9. Chinese Dietary Culture in Indonesian Urban Society  10. The Invention of Delicacy: Cantonese Food in Yokohama Chinatown  11. Chinese Food in the Philippines: Indigenization and Transformation  Index

David Y.H. Wu received his anthropological training in Taiwan, the United States and Australia, and has carried out field research in China, Taiwan, Southeast Asia and the South Pacfic. Sidney C.H. Cheung received his anthropological training in Japan and has carried out field research in Japan, Hong Kong and Fujian.

Wu, David y. H. David Y. H. Wu is a professor in the department of... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia