• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Safety and Toxicity » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Safety and Toxicity

ISBN-13: 9780849394881 / Angielski / Twarda / 1996 / 368 str.

John De Vries;de Vries; De Vries De Vries
Food Safety and Toxicity John D de Vries                                 De Vries D 9780849394881 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Safety and Toxicity

ISBN-13: 9780849394881 / Angielski / Twarda / 1996 / 368 str.

John De Vries;de Vries; De Vries De Vries
cena 631,52
(netto: 601,45 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 579,30
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Food Safety and Toxicity examines the many problems and changes in food safety and toxicity. From a natural science viewpoint, this informative book takes on challenging and important topics impacting food researchers, regulators, producers, healthcare providers, educators, and consumers. It is organized into three main sections. Section 1 explores the relationship between the origin or formation of potentially toxic compounds and their eventual ingestion. Section 2 picks up with information on the potential consequences of this ingestion, and Section 3 concludes with the discussion of prevention and minimization of health risks.
By emphasizing food safety, rather than nutritional toxicology, this book puts food hazards and their health risks in true perspective. It also explores the complementary roles of toxicology and epidemiology in studying associations between nutrition and adverse health effects and in assessing toxicological risks from food components in a deliberate manner. Food Safety and Toxicity, with clear, non-technical language and valuable insight, brings you up-to-date on the significant food safety issues confronting us today.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Science > Chemia - Organiczna
Technology & Engineering > Food Science - General
Medical > Toxicology
Wydawca:
CRC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849394881
Rok wydania:
1996
Ilość stron:
368
Waga:
0.89 kg
Wymiary:
26.57 x 18.34 x 2.62
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

From Raw Materials to Consumer: Chemical, Microbiological, and Technological Aspects of Food
Introduction to the Raw Materials of Food, M.T. Jansen and A.G.J. Voragen
Natural Toxins, M.T. Jansen, H.M.C. Put, and M. Nout
Anti--nutritives, M.T. Jansen
Contaminants, M.T. Jansen
Food Additives, M.T. Jansen
Nutrients, M.T. Jansen
From Raw Material to Consumer: Aspects of Dietary Behavior
Dietary Behavior, P. van Assema and G.J. Kok
Adverse Effects of Food and Nutrition
Introduction to Adverse Effects of Food and Nutrition, V.J. Feron
Adverse Effects of Food Additives, H. Verhagen
Adverse Effects of Food Contaminants, J. Groten
Adverse Effects of Naturally Occurring Non-Nutritive Substances, H. van Genderen
Adverse Effects of Nutrients, A.A.J.J.L. Rutten
Toxicology of Mixtures in the Light of Food Safety, H. van Genderen
Food Allergy and Food Intolerance, T. Bruggink
Studies of Adverse Effects of Food and Nutrition in Humans, M. Verschuren
Risk Management in Relation to Food and Its Components
Introduction to Risk Management, E.J.M. Feskens
Basic Requirements of Risk Evaluation and Standard Setting, M. Smith
Extrapolation of Toxicity Data in Risk Assessment, H.J.G.M. Derks
Setting Toxicological Standards for Food Safety, F.X.R. van Leeuwen
Epidemiology in Health Risk Assessment, A.E.M. de Hollander
Risk Assessment, Risk Evaluation, and Risk Management, C.J. Henry
Behavioral Changes and Risk Perception, P. van Assema, G.J. Kok, and R.M. Meertens
Food Safety Policy, M.J. van Stigt Thans
Index

De Vries, John



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia