• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Encyclopedia of Kitchen History » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Encyclopedia of Kitchen History

ISBN-13: 9781579583804 / Angielski / Twarda / 2004 / 696 str.

Mary Ellen Snodgrass
Encyclopedia of Kitchen History Mary Ellen Snodgrass 9781579583804 Fitzroy Dearborn Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Encyclopedia of Kitchen History

ISBN-13: 9781579583804 / Angielski / Twarda / 2004 / 696 str.

Mary Ellen Snodgrass
cena 1121,89 zł
(netto: 1068,47 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1108,22 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This two-volume encyclopedia provides an overview of the evolution of foods and cooking styles, food storage, utensils, and equipment from pre-history to the present day. This encyclopaedia presents an A-to-Z overview of some 400 topics ranging from inventors like Alfred Fuller and Nils Dalen and such authors as Isabella Beeton and Charles Elme Francatelli, to baking, convenience foods, vermin, Roman cookery, Bakelite, ramadas, dumas, and genetic modification of food.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Reference
Wydawca:
Fitzroy Dearborn Publishers
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781579583804
Rok wydania:
2004
Wydanie:
Volume
Ilość stron:
696
Waga:
1.82 kg
Wymiary:
28.5 x 22.3 x 3.81
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

'Larger public and academic libraries, especially those with a demand for resources in the culinary arts, will want to consider this work.' - Library Journal
'Provides interesting historical perspectives on one of the most popular parts of anyone's home.' - Against the Grain
'The book is fascinating to browse... Recommended.' - Choice
'Snodgrass offers a resource text for students, teachers, historians, researchers, librarians, and chefs...' - Reference & Research Book News
'A prolific writer, Snodgrass gives us a reference source that covers the historical evolution of the kitchen and its roles in different societies... This resource would be useful in most culinary reference collections... Students, teachers, historians, anthropologists, and others studying at a college or trade school with a major in home economics or at a culinary school will find this resource most useful.' - American Reference Books Annual
'The scope of this guide is worldwide and encompasses much of human history... The author's chatty style and depth of detail is both entertaining and informative... Frequent cross-cultural comparisons are thought-provoking... This guide is suitable for both academic and public libraries.' - Lawrence Looks at Books, Gale Reference Reviews

Selected Entries include: Acton, Elizabeth Air Conditioning Aphrodisiacs Baby Food Baking Banquets Birdseye, Clarence Bread Candles Cannibalism Chafing Dish Cheese Communal Meal Detergent Drying Foods Eggs Etiquette Farmer, Fannie Feng Shui Frontier Kitchens Garbage Glasse, Hannah Grog Hines, Duncan Honey Ice Cream Ironwork Japan Ware Kellogg, John Harvey Kimch'i Kitchen Gardening Lamps and Lights Linens Maillard Reaction Microwaving Mixers and Blenders Mortar and Pestle Needles, Kitchen Oil (as Food) Open-Hearth Cooking Pewter Plastics Precious Metals Querns Ramada Refrigeration Roman Cookery Salt Sieves and Strainers Smoked Food Stone Boiling Taro Television Kitchens Ulu Vacuum Cleaners Water Weights and Measures Women's Magazines Yeast and many more

Mary Ellen Snodgrass

Snodgrass, Mary Ellen MARY ELLEN SNODGRASS is an award-winning author of... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia