• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Diet -- Brain Connections: Impact on Memory, Mood, Aging and Disease » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Diet -- Brain Connections: Impact on Memory, Mood, Aging and Disease

ISBN-13: 9781461353782 / Angielski / Miękka / 2012 / 270 str.

Mark P. Mattson; Mark P. Mattson
Diet -- Brain Connections: Impact on Memory, Mood, Aging and Disease Mattson, Mark P. 9781461353782 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Diet -- Brain Connections: Impact on Memory, Mood, Aging and Disease

ISBN-13: 9781461353782 / Angielski / Miękka / 2012 / 270 str.

Mark P. Mattson; Mark P. Mattson
cena 605,23 zł
(netto: 576,41 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 578,30 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Diet-Brain Connections fills a void between the fields of nutrition, behavior and cellular and molecular neurosciences by providing an integrated collection of articles that critically dissect the link between what we eat and how the brain develops and functions in health and disease.
Key topics covered in depth include: -caloric restriction benefit the brain and retard aging;
-effects of dietary antioxidants on brain function and aging;
-developmental and function consequences of different dietary fatty acids;
-biochemical links between dietary folic acid and psychiatric and neurodegenerative disorders;
-effects of nutritional deficit during early development and behavior disorders later in life; -neurochemical basis of the benefits of widely used dietary supplements including creatine and Gingko biloba;
-contribution of dietary toxins such as metals and pesticides to neurological disorders.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Neuroscience
Medical > Neurologia i neurofizjologia kliniczna
Medical > Nutrition
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461353782
Rok wydania:
2012
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
270
Waga:
0.40 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.52
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Preface. 1. Prenatal Choline Supplementation Modifies Brain Development: Improved Cognition and Neuroprotection; C. Williams, E. Mohler. 2. Diet and Mood; D. Benton. 3. Dietary Fatty Acids and Cognitive Function; S. Kalmijn. 4. Dietary Antioxidants and Synaptic Plasticity: Cellular and Molecular Mechanisms; M. Lynch. 5. Increasing Brain Healthspan by Dietary Restriction; M.P. Mattson, J. Lee. 6. Caloric Restriction Versus a Diet High in Antioxidants: Are They Equipotent in Altering or Reversing the Course of Aging? G. Casadesus, et al. 7. Dietary Folate, B Vitamins and The Brain: The Homocysteine Connection; M.P. Mattson, et al. 8. Molecular Actions of Gingko Biloba Extract In Vivo and In Vitro: Global gene expression profiles reveal multiple molecular targets; K. Gohil, L. Packer. 9. Creatine and Gingko Biloba Use in Sports and Health: A Knowledge Utilization Approach; J.D. Geiger, et al. 10. Acetyl-L-Carnite in Mood, Aging and Disease; J.W. Pettegrew, et al. 11. Effects of Phytoestrogens on Brain Chemistry, Structure and Cognition; Yuanlong Pan. 12. Dietary Neurotoxins; L.G. Costa, et al. 13. Dietary Anti-oxidants and the Risk for Brain Disease: The Hypothesis and Epidemiologic Evidence; L.J. Launer. 14. Copper, Zinc and Alzheimer's Disease; A.L. Friedlich, et al. 15. Ethanol Effects on Aging Brain; J. Rintala, P. Jaatinen. Index.

Mark P. Mattson is Chief of the Laboratory of Neurosciences, National Institute of Aging Gerontology Research Center and a Professor in the Department of Neuroscience, Johns Hopkins University School of Medicine.

Mattson, Mark P. Mark P. Mattson is Chief of the Laboratory of Neur... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia