• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage, and the Industry » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage, and the Industry

ISBN-13: 9781442214408 / Angielski / Twarda / 2013 / 428 str.

Robert W Thurston
Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage, and the Industry Thurston, Robert W. 9781442214408  - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage, and the Industry

ISBN-13: 9781442214408 / Angielski / Twarda / 2013 / 428 str.

Robert W Thurston
cena 511,12 zł
(netto: 486,78 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 507,98 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Coffee: A Comprehensive Guide to the Bean, the Beverage, and the Industry offers a definitive guide to the many rich dimensions of the bean and the beverage around the world. Leading experts from business and academia consider coffee s history, global spread, cultivation, preparation, marketing, and the environmental and social issues surrounding it today. They discuss, for example, the impact of globalization; the many definitions of organic, direct trade, and fair trade; the health of female farmers; the relationships among shade, birds, and coffee; roasting as an art and a science; and where profits are made in the commodity chain. Drawing on interviews and the lives of people working in the business from pickers and roasters to coffee bar owners and consumers this book brings a compelling human side to the story. The authors avoid romanticizing or demonizing any group in the business. They consider basic but widely misunderstood issues such as who adds value to the bean, the constraints of peasant life, and the impact of climate change. Moving beyond simple answers, they represent various participants in the supply chain and a range of opinions about problems and suggested solutions in the industry. Coffee offers a multidimensional examination of a deceptively everyday but extremely complex commodity that remains at the center of many millions of lives. Tracing coffee s journey from field to cup, this handbook to one of the world s favorite beverages is an essential guide for professionals, coffee lovers, and students alike. Contributions by: Sarah Allen, Jonathan D. Baker, Peter S. Baker, Jonathan Wesley Bell, Clare Benfield, H. C. "Skip" Bittenbender, Connie Blumhardt, Willem Boot, Carlos H. J. Brando, August Burns, Luis Alberto Cuellar, Olga Cuellar, Kenneth Davids, Jim Fadden, Elijah K. Gichuru, Jeremy Haggar, Andrew Hetzel, George Howell, Juliana Jaramillo, Phyllis Johnson, Lawrence W. Jones, Alf Kramer, Ted Lingle, Stuart McCook, Michelle Craig McDonald, Sunalini Menon, Jonathan Morris, Joan Obra, Price Peterson, Rick Peyser, Sergii Reminny, Paul Rice, Robert Rice, Carlos Saenz, Vincenzo Sandalj, Jinap Selamat, Colin Smith, Shawn Steiman, Robert W. Thurston, Steven Topik, Tatsushi Ueshima, Camilla C. Valeur, Geoff Watts, and Britta Zeitemann"

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Beverages - Coffee & Tea
Political Science > International Relations - General
History > Africa - General
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781442214408
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
428
Waga:
1.08 kg
Wymiary:
25.76 x 18.44 x 3.12
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Obwoluta
Glosariusz/słownik
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia