• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Chopsticks: A Cultural and Culinary History » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Chopsticks: A Cultural and Culinary History

ISBN-13: 9781107023963 / Angielski / Twarda / 2015 / 210 str.

Q. Edward Wang
Chopsticks: A Cultural and Culinary History Q. Edward Wang 9781107023963 Cambridge University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Chopsticks: A Cultural and Culinary History

ISBN-13: 9781107023963 / Angielski / Twarda / 2015 / 210 str.

Q. Edward Wang
cena 130,52
(netto: 124,30 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 129,75
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Chopsticks have become a quintessential part of the Japanese, Chinese and Korean culinary experience across the globe, with more than one fifth of the world's population using them daily to eat. In this vibrant, highly original account of the history of chopsticks, Q. Edward Wang charts their evolution from a simple eating implement in ancient times to their status as a much more complex, cultural symbol today. Opening in the Neolithic Age, at the first recorded use of chopsticks, the book surveys their practice through Chinese history, before exploring their transmission in the fifth century to other parts of Asia, including Vietnam, Korea, Japan and Mongolia. Calling upon a striking selection of artwork, the author illustrates how chopstick use has influenced Asian cuisine, and how, in turn the cuisine continues to influence chopstick use, both in Asia and across the globe.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
History > Asia - General
Social Science > Agriculture & Food (see also Political Science - Public Policy - Agricultur
Cooking > History
Wydawca:
Cambridge University Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781107023963
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
210
Waga:
0.52 kg
Wymiary:
23.5 x 17.4 x 2.08
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Glosariusz/słownik

'How did chopsticks become an essential component in the dining cultures of contemporary China, Vietnam, Japan, Korea, and Mongolia, constituting a distinct chopsticks cultural sphere? Gracefully commanding rich literary and archaeological evidence, historian Wang provides a nuanced account of the evolution of the utensil from its origins in ancient China millennia ago and incorporation into the daily lives of China's neighboring regions since the fifth century, to chopsticks' encounter with an even-wider world in recent centuries.  … Well written, with a personal touch that makes for interesting reading, the book will entertain both popular readers and experts, and will enrich collections on premodern China, East Asian history and civilization, and food culture and food technology. Summing up: highly recommended. All levels/libraries.' L. Ma, Choice

1. Introduction; 2. Why chopsticks? Their origin and original function; 3. Dish, rice or noodle? The changing use of chopsticks; 4. Forming a chopsticks cultural sphere: Vietnam, Japan, Korea and beyond; 5. Using chopsticks: customs, manners and etiquette; 6. A pair inseparable: chopsticks as gift, metaphor and symbol; 7. 'Bridging' food cultures in the world; Glossary; Bibliography; Index.

Wang, Q. Edward Q. Edward Wang is Professor of History and Co-ordi... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia