• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Biotechnology in Agriculture and Food Processing: Opportunities and Challenges » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Biotechnology in Agriculture and Food Processing: Opportunities and Challenges

ISBN-13: 9781138073265 / Angielski / Miękka / 2017 / 637 str.

Parmjit S. Panesar; Satwinder S. Marwaha
Biotechnology in Agriculture and Food Processing: Opportunities and Challenges Parmjit S. Panesar Satwinder S. Marwaha 9781138073265 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Biotechnology in Agriculture and Food Processing: Opportunities and Challenges

ISBN-13: 9781138073265 / Angielski / Miękka / 2017 / 637 str.

Parmjit S. Panesar; Satwinder S. Marwaha
cena 477,97 zł
(netto: 455,21 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 453,32 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

An instructive and comprehensive overview of the use of biotechnology in agriculture and food production, Biotechnology in Agriculture and Food Processing: Opportunities and Challenges discusses how biotechnology can improve the quality and productivity of agriculture and food products. It includes current topics such as GM foods, enzymes, and production of various types of food ingredients as well as basic ones such as the concept of biotechnology, plant cell, and tissue culture. Combining coverage of agriculture and food processing, the book highlights the range of biotechnology applications from "farm to fork." The book begins with the fundamental concepts of the role of biotechnology and genomics in agriculture and food processing. Building on this, it then focuses on specific applications of biotechnology in agriculture and includes chapters on plant cell and tissue culture techniques, genetic transformation in crop improvement, and the production of biofertilizers and biopesticides. The authors cover different aspects of biotechnology in food processing such as production of fermented foods, functional foods, enzymes in food processing, production of polysaccharides, production of sweeteners, biocolors and bioflavors, and genetically modified foods. They then examine the management of crop residues and by-products of agro-industries, comprising mushroom production and value addition to agro-industrial wastes and residues. Biotechnology has been recognized as one of the key technologies for increasing economic growth. With chapters written by leading experts in this field, the book provides a better understanding of how biotechnology applications can reduce production costs, improve productivity, and enhance product quality in the agro food processing sector.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Biotechnology
Technology & Engineering > Food Science - General
Technology & Engineering > Biomedical
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138073265
Rok wydania:
2017
Ilość stron:
637
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Fundamental Concepts: Biotechnology and its Role in Agriculture and Food Processing. Genomics in Agriculture and Food Processing. Biotechnology In Agriculture: Plant Cell and Tissue Culture Techniques in Crop Improvement. Genetic Transformation and Crop Improvement. Production of Biofertilizers. Production of Biopesticides. Biotechnology In Food Processing: Production of Fermented Foods. Functional Foods. Enzymes in Food Processing. Production of Polysaccharides. Production of Sweeteners. Production of Biocolours. Production of Bioflavors. Biotechnological Management Of Crop Residues & By-Products Of Agro-Industries: Production of Mushrooms. Value Addition of Agro-industrial Wastes and Residues.

Parmjit S. Panesar, Satwinder S. Marwaha



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia