• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Bioavailability and Analysis of Vitamins in Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Bioavailability and Analysis of Vitamins in Foods

ISBN-13: 9780412780905 / Angielski / Miękka / 1998 / 569 str.

George F. M. Ball; G. F. M. Ball;Ball
Bioavailability and Analysis of Vitamins in Foods George F. M. Ball G. F. M. Ball Ball 9780412780905 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Bioavailability and Analysis of Vitamins in Foods

ISBN-13: 9780412780905 / Angielski / Miękka / 1998 / 569 str.

George F. M. Ball; G. F. M. Ball;Ball
cena 201,72
(netto: 192,11 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Every country in the world is concerned with the nutritional status of its population and in utilizing its natural food resources in the most effective way possible. Surveys based on food intakes and food compositional data are being conducted with the object of establishing recommended intakes of vitamins. These recommendations are constantly being changed as new knowledge comes to light. Analytical techniques using physicochemical and microbiological methods have been largely developed to determine the total vitamin content of a food commodity or diet using the most rigorous extraction method commensurate with the stability of the vitamin. The extraction procedures frequently involve prolonged heating of suitably prepared food samples at extremes of pH to liberate vitamins from chemically bound forms in the food matrix or to remove a preponderance of fat from fatty foods. For several vitamins the data obtained by these means grossly overestimate the nutritional value of the food because the human digestive system fails to liberate bound vitamin forms for subsequent absorption by the intestine. This statement is borne out by reports of vitamin deficiency in situations where the dietary supply of vitamin is adequate on the basis of conventional analysis. Various research labora tories are directing their effort toward the estimation of bioavailable vitamin, i. e. the proportion of vitamin in the food which is available for utilization by the body. So far, few data have been published and there are many gaps in the knowledge required to interpret experimental results."

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Diets
Technology & Engineering > Food Science - General
Business & Economics > Business Law
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780412780905
Rok wydania:
1998
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
569
Waga:
1.22 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

1 Physiological aspects of vitamin bioavailability.- 2 Laboratory procedures and some of the analytical techniques used in vitamin determinations.- 3 Vitamin A and the provitamin A carotenoids.- 4 Vitamin D.- 5 Vitamin E.- 6 Vitamin K.- 7 Thiamin (vitamin B1).- 8 Riboflavin and other flavins (vitamin B2).- 9 Niacin and tryptophan.- 10 Vitamin B6.- 11 Pantothenic acid.- 12 Biotin.- 13 Folate.- 14 Vitamin B12.- 15 Vitamin C.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia