• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

An Introduction to the Physical Chemistry of Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2328764]
• Literatura piękna
 [1502588]

  więcej...
• Turystyka
 [82544]
• Informatyka
 [204262]
• Komiksy
 [28614]
• Encyklopedie
 [25140]
• Dziecięca
 [502197]
• Hobby
 [127667]
• AudioBooki
 [21435]
• Literatura faktu
 [213886]
• Muzyka CD
 [10374]
• Słowniki
 [2443]
• Inne
 [439949]
• Kalendarze
 [1094]
• Podręczniki
 [118670]
• Poradniki
 [470432]
• Religia
 [380659]
• Czasopisma
 [353]
• Sport
 [76059]
• Sztuka
 [203887]
• CD, DVD, Video
 [1649]
• Technologie
 [143709]
• Zdrowie
 [85463]
• Książkowe Klimaty
 [61]
• Puzzle, gry
 [1927]
• Large Print
 [35197]
Kategorie szczegółowe BISAC

An Introduction to the Physical Chemistry of Food

ISBN-13: 9781493938735 / Angielski / Miękka / 2016 / 182 str.

John Coupland
An Introduction to the Physical Chemistry of Food John Coupland 9781493938735 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

    

An Introduction to the Physical Chemistry of Food

ISBN-13: 9781493938735 / Angielski / Miękka / 2016 / 182 str.

John Coupland
cena 246,17 zł
(netto: 234,45 VAT:  5%)
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Familiar combinations of ingredients and processing make the structures that give food its properties. For example in ice cream, the emulsifiers and proteins stabilize partly crystalline milk fat as an emulsion, freezing (crystallization) of some of the water gives the product its hardness and polysaccharide stabilizers keep it smooth. Why different recipes work as they do is largely governed by the rules of physical chemistry.This textbook introduces the physical chemistry essential to understanding the behavior of foods. Starting with the simplest model of molecules attracting and repelling one another while being moved by the randomizing effect of heat, the laws of thermodynamics are used to derive important properties of foods such as flavor binding and water activity. Most foods contain multiple phases and the same molecular model is used to understand phase diagrams, phase separation and the properties of surfaces. The remaining chapters focus on the formation and properties of specific structures in foods - crystals, polymers, dispersions and gels.Only a basic understanding of food science is needed, and no mathematics or chemistry beyond the introductory college courses is required. At all stages, examples from the primary literature are used to illustrate the text and to highlight the practical applications of physical chemistry in food science.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Computers > General
Science > Chemia - Fizyczna
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Food Science Text
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781493938735
Rok wydania:
2016
Wydanie:
Softcover Repri
Numer serii:
000317943
Ilość stron:
182
Waga:
3.79 kg
Wymiary:
25.4 x 17.8
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Coupland, John John Coupland is a multi-award winning e-business ... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl
Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl
Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2021 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2019 DolnySlask.com Agencja Internetowa
Wtyczki do przeglądarki Firefox i IE:
Autor | ISBN13 | Tytuł
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - Płatności Payu
Przechowalnia Przechowalnia