• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

A Guide to Modern Cookery » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

A Guide to Modern Cookery

ISBN-13: 9781108063500 / Angielski / Miękka / 2013 / 902 str.

Auguste Escoffier
A Guide to Modern Cookery Auguste Escoffier 9781108063500 Cambridge University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

A Guide to Modern Cookery

ISBN-13: 9781108063500 / Angielski / Miękka / 2013 / 902 str.

Auguste Escoffier
cena 521,35 zł
(netto: 496,52 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 302,19 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The late nineteenth and early twentieth centuries witnessed a revolution in the eating habits of European households with disposable incomes. Central to the culinary history of the period is the innovative French chef Georges Auguste Escoffier (1846 1935). His cooking methods, combined with a modern approach to managing professional kitchen staff, contributed to the development of a fashionable culture of dining out, notably at London's Savoy and Carlton hotels. Escoffier's influence was such that he was urged to publish his methods and recipes. Reissued here in its English translation of 1907, this textbook on haute cuisine was first published in French in 1903. Beginning with the fundamental elements of cooking, Escoffier gives nearly 3,000 descriptions and recipes, ranging from sauces and marinades to jams and jellies. Intended for the instruction of aspiring chefs, this monumental work remains a core text at cookery schools to this day."

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > History
History > Europe - General
Wydawca:
Cambridge University Press
Seria wydawnicza:
Cambridge Library Collection: European History
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781108063500
Rok wydania:
2013
Numer serii:
000450502
Ilość stron:
902
Waga:
1.40 kg
Wymiary:
24.41 x 16.99 x 4.52
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Glosariusz/słownik


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia